[ Indhold ] [ Hundegård ] [ Transportbur til hund ] [ Hundeseng / Hundesofa ] [ Om os / Kontakt ] [ Nyheder ]
annoncer

Pelspleje til hunde og katte

hårtørrer til hund og kat
Oster 3500 Pro

Billedet viser en Oster 3500 Pro pelstørrer til hunde og katte. Den kører med 2000 watt motor, hvilket sikrer stor effektivitet. Den kører med 3 forskellige niveauer (varme), og så kan den naturligvis også blæse kold luft, hvis det skulle være nødvendigt. Med denne hårtørrer får du hurtigt klargjort hundens pels til udstillinger eller i hverdagen. - Det er en fordel, hvis man reder lidt i pelsen, mens man bruger hårtørreren. På denne måde kan man løfte og sprede pelsen lidt, så den varme luft fra din hårtørrer kan komme i dybden. Derfor er det også en god idé med en hårtørrer, der kan justere varmegraden. Skru evt. lidt ned, hvis du er tæt på.

Da jeg blev hundeejer og begyndte at se på hundeartikler og gå til hundetræning, tænkte jeg ikke meget over indkøb af hårtørrer til min collie. Men senere - dvs. da jeg begyndte at interessere mig lidt mere for pelsplejen - gik det op for mig, hvor stor en fordel det er at bruge denne maskine (pelstørrer) i forbindelse med trimning og vask af pelsen. Processen ser sådan her ud: Først en grund hundevask. Dernæst (altså når pelsen er "håndklædetør") trimning med elektrisk hundetrimmer. Til sidst gøres underpels og overpels helt tør med hundetørrer. Når du har langhårede racer som collie og golden retriever, kan det tage meget! lang tid, før pelsen er helt tør. Det vil altså sige, når man ikke bruger en tørrer til hunden. Bevares, du kan sagtens bruge din egen "mennesketørrer". Men det er nu rart at have en, der udelukkende bruges til hunde- kattepleje. Man kan sagtens opleve, at ens egen føntørrer er fyldt med hundehård, når man skal bruge den. Derfor er det rart at kunne dele tingene lidt op. En hundetørrer og én til mennesker. Købes de online, er der den sædvanlige fordel i forhold til udvalg og priser. Tidligere var jeg egentlig glad for at komme i de fysiske butikker i Kolding. Men i dag har jeg bare skiftet mening. Hvis de ikke liiige har det, som jeg præcist går efter, så skal de ikke forsøge at lokke mig til at købe noget. Heller ikke hvis der er med god garanti og alt det der. Nej, det skal være lige den hårtørrer eller hundeartikel, som jeg går efter.

Det er med hårtørrere som med andre elektriske apparater: Hundene kan måske have en mindre angst for dem pga. lyden. Dette er dog meget forskelligt fra hund til hund, og også fra hunderace til hunderace. Men under alle omstændigheder er det en god idé, hvis din hund får lov til at vænne sig til lyden - gerne på afstand. Så burde den ikke udvikle frygt for hårtørreren. Det samme gælder naturligvis, når vi taler om pelspleje til katte. Sagen er, at de elektriske apparater (uanset om det er hundetrimmere eller andet) ikke er en "naturlig" del af hundens omverden. Men det er der jo så meget, der ikke er. Hunde kan også være bange for at komme med i bilen de første par gange. Men de skal bare associere det med noget positivt. Det samme med din hårtørrer.

HVIS DET GÅR GODT MED DIN HÅRTØRRER, kommer det til at se ud som her:

Hundene har tydeligvis vænnet sig til at være i selskab med en pelstørrer. Endda én, som blæser med fuld kraft. Hvis man gør som i filmen med en hund, som ikke er vant til hundehårtørrere og andre elektriske maskiner / hundeartikler, så kan de bliver angste.

Se flere i butikken.

Fandt du det, som du søgte? Ellers kan du prøve et besøg hos: Petdreams.dk