[ Indhold ] [ Hundegård ] [ Transportbur til hund ] [ Hundeseng / Hundesofa ] [ Om os / Kontakt ] [ Nyheder ]
annoncer

Hundegitter til bilen

Hvis man ikke vil bruge et transportbur til hunden, når den skal med i bilen, kan et hundegitter være et rigtig godt alternativ.

Hundegitre - Stort udvalg>>.

Med hundegitre giver du hunden mere plads i bilen, og vælger man de rigtige typer, så er det lige så sikkert som transportbure. Når man bruger hundegitre, giver man hunden mere plads end med transportbure. Det er vigtigt at tage sig god tid til at vælge den helt rigtige størrelse. En opmåling af bilens rum er nødvendigt, hvis man vil have det rigtige resultat.

Nogle vælger også at bruge et beskyttelsesnet til bilen. Det er nemt at spænde ud og er uden tvivl den billigste løsning, man kan vælge. Efter min vurdering kan denne type net dog kun bruges til hunde, som opholder sig relativt roligt under kørsel og ventetiden i bilen. Nettet er ganske enkelt ikke så solidt som et hundegitter af metal eller hård plast.

Personligt er jeg ikke i tvivl om, at et solidt gitter i metal eller et transportbur er langt bedre i henseende til sikkerheden. Det koster mere, men holder også hele hundens levetid - og mere end det. Det kan også lade sig gøre at lave hundegitre selv. Fx brugte jeg en gammel kanin-løbegård, som vi ikke skulle bruge mere. Det viste sig, at to sider fra løbegården passede perfekt i bredden. Jeg monterede det med tyk hegnstråd og vendte enderne på tråden indad mod sædet, så hundene ikke kan skære sig på det.

På den side, som jeg linker til ovenfor, er der som sagt flere forskellige typer. Fx er der hundegitter grill, som bruges til at separere hund og kabine i bilen. Hvis du har små hunderacer, er det vigtigt at vælge den model, som har "tæt grill", dvs. lille afstand mellem gitrene. Hundegitre passer godt til stationcars. Nolge af dem fås som "teleskop hundegitter", hvilket vil sige, at de kan justeres i højden og bredden.

Andre fordele. Selv når du ikke har en hund med, er et gitter rart at have i bilen. Det giver nemlig langt større sikkerhed, når du transporterere meget bagage på én gang. Kufferter og lignende bliver liggende, hvor de skal, også ved hårde opbremsninger.

Fandt du det, som du søgte? Ellers kan du prøve et besøg hos: Petdreams.dk