Hundegårde til salg.dk - En del af Hundetips.dk

[ Indhold ] [ Hundegård ] [ Transportbur til hund ] [ Hundeseng / Hundesofa ] [ Om os / Kontakt ] [ Nyheder ]
annoncer

Hunde og transport

Man tænker måske ikke meget over det i hverdagen. Det der med transport af hund. Men faktisk burde mange overveje, om de gør det på den rigtige måde, dvs. den sikreste måde. I den seneste tid er der fra forskellige kvalificerede kilder kommet megen info om transport af hund. Det gælder fx FDM, som på deres hjemmeside viser, hvor galt det kan gå, når man glemmer at fastspænde eller bruge transportkasser ting og kæledyr i bilen. Med visning af videoen "Crashtest med hund" (se den evt. her) gjorde FDM det helt tydeligt, at det kan have alvorlige konsekvenser, når en hund ikke er fastspændt i en bil (© Hundegaardtilsalg.dk). Videoklippet viser, hvorledes crash test hunden (altså en slags stofhund) kolliderer med førersædet. Det er overraskende at se den enorme kraft, hvormed ting slynges rundt i en bil, der rammer en væg. Det får én til at tænke lidt mere over alvoren, ikke kun hvad angår transport af hund (© Hundegaardtilsalg.dk).

hunde crashtest hunderacer puddel
OBS: Det er ikke en rigtig hund, du ser på billedet, men en crashtesthund af stof.

Problemet er vel, at de fleste af os kører hver dag, uden at der sker noget. Så hvordan skal vi kunne forholde os til konsekvenserne ved kollisioner. Nogle tænker måske, at det er sådan noget, der sker for de andre, naboen fx.

Råd om transport af hund

Hos Dyrenes Beskyttelse findes der et par rigtig gode råd om transport af hund. Fx anbefales det at bruge en fast boks i bilen (transportbur til hund) eller montere gitter mellem bagsæde og forsæde. Læs rådene her.